Stiens: 058 257 17 12

Gorredijk: 0513 46 38 25

Elahuizen: 0514 22 22 00

  • Een begrip sinds 1854
  • 3 vestigingen in Friesland
  • Meer dan 20 dealerschappen
  • Ruim aanbod occasions

Raven dealerschap

Nieuw in het Broekens GPS assortiment.
Een mooie uitbreiding in het Broekens assortiment voor precisielandbouw is het binnenhalen van het Raven dealerschap. CNH Industrial het moederbedrijf van New Holland, heeft de Amerikaanse fabrikant Raven Industries overgenomen. In Nederland kennen we Raven vooral als GPS-specialist na de overname van SBG Precision Farming in 2014. Maar, het bedrijf is wereldwijd groot in allerhande elektronicatoepassingen voor de landbouw. Vooral de leidende functie in autonoom rijdende voertuigen en de uitgebreide kennis van pulserende gewasbescherming toepassingen en het toedienen van middelen in de spuitleiding is een welkome aanvulling

Raven en CNH hebben al een lange relatie met elkaar. Zo levert het bedrijf uit Sioux Falls (Zuid-Dakota) elektronica voor zelfrijdende spuitmachines en ook regelapparatuur voor meer machines. In 1956 werd begonnen met het construeren van weerballonnen. In ons land werd het bedrijf pas echt bekend toen Raven in 2014 de Nederlandse RTK-GPS pionier SBG uit Middenmeer overnam. Toch is de kans groot dat je ooit met techniek van Raven hebt gewerkt, die veel aan fabrikanten van landbouwmachines wordt geleverd. Sinds 2017 wordt de GPS-apparatuur ook als Raven verkocht in Europa. Met de overname geeft CNH hun precisielandbouw portfolio een boost. Doordat alles zich straks onder 1 dak bevindt kan de ontwikkeling hiervan ook sneller verlopen, zo denkt CNH. Raven bestaat uit 3 onderdelen. Naast precisielandbouw bestaat deze uit afdekzeilen en een ruimtevaarttak. Volgens eigen zeggen blijven de niet-landbouwtakken bestaan onder de vlag van CNH. Vorig jaar nog nam Raven het Canadese DOT Technology Corp. Over, dat zich specialiseert in de ontwikkeling van agrarische robots. Het DOT-platform bestaat uit een serie autonoom werkende voertuigen die kunnen zaaien, spuiten en graan transporteren. Dit is ook een grote kans voor ons als New Holland dealer.

Naast Trimble dus nu ook Raven! Onze GPS specialisten worden getraind om de kneepjes van de Raven apparatuur onder de knie te krijgen. Afgesproken is ook dat Broekens een voorraadhoudende functie als dealer gaat vervullen van de Raven GPS systemen zodat een snelle opbouw en levering verzekerd is en bij eventuele calamiteiten onze GPS specialisten snel de benodigde onderdelen beschikbaar hebben en u als klant door kunt.

Ook hebben wij een nieuwe New Holland trekker uitgerust met het nieuwe Raven CR 12 Isobus scherm en de RS1 antenne, hiermee kunnen wij op uw bedrijf een demo verzorgen.

Mocht u vragen hebben over de Trimble of Raven systemen of een update daarvan, dan kunt u altijd contact opnemen met onze GPS specialisten op de verschillende Broekens vestigingen.

Wij zijn dealer van