Stiens: 058 257 17 12

Gorredijk: 0513 46 38 25

Elahuizen: 0514 22 22 00

  • Een begrip sinds 1854
  • 3 vestigingen in Friesland
  • Meer dan 20 dealerschappen
  • Ruim aanbod occasions

Over ons

Vanuit 3 vestigingen door de hele provincie Friesland bedienen wij onze diverse klanten: veehouders, akkerbouwers, loonbedrijven, aannemers en openbare instellingen. We bieden hen een ruim aanbod nieuwe en tweedehands landbouwmachines, grondverzetmachines, tractoren en onderdelen. Broekens is niet alleen één van de oudste, maar ook één van de meest vooraanstaande mechanisatiebedrijven in Friesland. Graag zijn wij uw partner in mechanisatie. Daarbij opereren we vooral regionaal, in Friesland.

Broekens toen

Broekens is een modern mechanisatiebedrijf met een rijke historie. Maar liefst anderhalve eeuw geleden vestigt Renze Marten Broekens in Anjum zijn hoef- en dorpssmederij. Het is dan 1854. In de anderhalve eeuw die volgt, volgen de ontwikkelingen in de maatschappij, de landbouw en ons bedrijf zelf elkaar snel op. Pas 100 jaar na de oprichting van Broekens komt de landbouwmechanisatie echt op gang en gaat Broekens volledig over op de verkoop van landbouwmachines.

Dan gaat het snel! In 1967 openen we een 2e vestiging in Stiens, in 1972 sluit de vestiging in Anjum maar in 1980 opent er alweer een vestiging in Gorredijk. In 2003 gaat het groothandelsgedeelte als apart bedrijf open. En in 2004 vieren we vol trots ons 150-jarig jubileum én krijgen we het predicaat hofleverancier!

Broekens nu

Broekens is nog steeds een familiebedrijf en wordt inmiddels geleid door de 5e generatie. Iedere generatie laat steeds weer een frisse wind door het bedrijf waaien, maar een goede relatie met onze klanten blijft altijd voorop staan!

Broekens blijft uw partner in landbouwmechanisatie, want we blijven altijd op zoek naar nieuwe modellen, nieuwe technieken en mooie nieuwe merken om aan ons aanbod toe te voegen. En altijd met de kwaliteit die u van ons gewend bent, want de goede naam die we in de afgelopen 150 jaar opgebouwd hebben, willen we graag behouden!

Wij zijn dealer van