Stiens: 058 257 17 12

Gorredijk: 0513 46 38 25

Elahuizen: 0514 22 22 00

  • Een begrip sinds 1854
  • 3 vestigingen in Friesland
  • Meer dan 20 dealerschappen
  • Ruim aanbod occasions

Farmdroid zaai- en schoffel robot.

FarmDroid FD20 is een volautomatische veldrobot op zonne-energie die uw zaai- en plantbescherming automatiseert. Door gebruik te maken van zeer nauwkeurige RTK, met een nauwkeurigheid van 8 mm, markeert deze de plaatsing van het gewas bij het zaaien en voert vervolgens een mechanische onkruidbestrijding uit, zowel tussen de rijen als binnen de rijen. De unieke precisie bij het zaaien maakt het mogelijk om het gewas van dichtbij schoon te maken en waardoor de noodzaak voor handmatige onkruidbestrijding wordt geminimaliseerd of geheel geëlimineerd. De vier zonnepanelen bovenop de robot produceren stroom voor een accupakket en zorgen voor een dagelijkse CO2-neutrale werking tot wel 24 uur per dag. Hierdoor vermijdt u extern opladen van de accu’s en kunt u uw FarmDroid FD20 het hele seizoen op het veld laten werken.

Voordelen van Farmdroid

  • De FarmDroid FD20 zorgt voor zowel het zaaien als het wieden tussen de rijen.
  • FarmDroid FD20 heeft een “unieke” precisie als het gaat om zaaien, dankzij het gepatenteerde zaaisysteem. Uitgerust met RTK GPS en sensoren creëert de droid een perfect zaaipatroon.
  • Er is aangetoond dat bodemverdichting de microstructuur van de bodem vernietigt en de opbrengst tot 20% vermindert. Doordat FarmDroid FD20 slechts 900 kg weegt is de impact op de bodem minimaal.
  • FarmDroid FD20 is volledig elektrisch en haalt al zijn energie uit vier zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu en uw portemonnee, maar het betekent ook dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over het opladen.
  • Onkruid wieden tussen en tussen de rijen kan met ongekende precisie worden uitgevoerd. Omdat de FD20 continu met hoge precisie onkruid wiedt, behalen onze klanten een opbrengstverhoging tot wel 40%. In combinatie met ons Spot Applicatie Systeem kunt u bovendien het gebruik van chemicaliën tot wel 94% verminderen
  • Door lagere onkruidkosten en een hogere opbrengst profiteren onze klanten van een terugverdientijd van slechts 1 jaar! De gemiddelde terugverdientijd varieert van 2-3 jaar, waardoor het een risicovrije investering is.

Onze verkoopspecialisten zijn onlangs in Denemarken geweest voor een bijscholing over dit product van de toekomst en kunnen u er alles over vertellen. Neem gerust vrijblijvend contact op mocht u meer willen weten.

Wij zijn dealer van

Boonstra Installaties

Financieringsactie

Geniet nu van een unieke 0%-financiering op meteen beschikbare tractoren. Deze actie is eveneens beschikbaar op bijkomende looptijden zoals 5 jaar! * Juni-actie enkel geldig onder voorwaarden en zolang de voorraad strekt! Ontdek alle actievoorwaarden en vraag vandaag nog een offerte aan.

Financieringsactie