Stiens: 058 257 17 12

Gorredijk: 0513 46 38 25

Elahuizen: 0514 22 22 00

 • Een begrip sinds 1854
 • 3 vestigingen in Friesland
 • Meer dan 20 dealerschappen
 • Ruim aanbod occasions

Schmotzer; uitvinder van de schoffeltechniek

Mogen we u voorstellen aan de uitvinder van de schoffel; Schmotzer
Schoffeltechniek is helemaal terug. Met de uitvinding van bestrijdingsmiddelen leek schoffelen achterhaald, tegenwoordig wordt het juist weer gezien als effectieve en milieubewuste keuze, terecht! Zowel in de biologische maar ook in de meer traditionele landbouw wordt gezocht naar alternatieven of aanvullingen op chemische middelen. Met een breed programma heeft Broekens via het dealerschap van Schmotzer nu een perfect antwoord. Het merk valt tegenwoordig onder Amazone en dat heeft de groei en innovatie van deze traditierijke machinebouwer zeker goed gedaan.

Voordelen van mechanische onkruidbestrijding

 • Gewasbeheer
 • Ecologisch verantwoord
 • Gunstig bodembeheer
 • Onkruid en grassen kunnen geen resistentie ontwikkelen

Kies voor het origineel

Elk Schmotzer-werktuig is het resultaat van jarenlange ervaring en Duitse precisie. Het merk is niet alleen de uitvinder maar heeft haar product sinds de introductie in 1922 ook constant doorontwikkeld en dat is terug te zien in de hoge mate van flexibiliteit en de nauwkeurigheid die de gebruikers ervaren. De oplossingen die Schmotzer biedt zijn geschikt voor het cultiveren van verschillende producten zoals granen, rapen, maïs, groenten en andere speciale gewassen. Door de levering wereldwijd is men ook goed bekend met een breed scala van bodem- en klimaatomstandigheden.

Het portfolio van Schmotzer omvat schoffels voor achter-, voor- of middenasaanbouw tot 9 m werkbreedte en rijbreedtes van 16 tot 200 cm. Dankzij de inzet van slimme cameratechnologie zijn rijsnelheden tot 15 km/u nu probleemloos mogelijk. De camera kan al rijafstanden detecteren vanaf 12,5 cm, bepaald indrukwekkend! Het nieuwe parallelle schakelframe maakt nauwkeurig schoffelen mogelijk, zelfs bij grote werkbreedtes op steile hellingen met hellingshoeken tot 40%.

Vijf stappen vooruit met Schmotzer

 1. Geen opbrengstverliezen door hoge bodemverdichting
 2. Nauwkeurig rijden op hellingen door parallel schuifframe
 3. Kouterplaten verwisselen is een kwestie van minuten
 4. Uitstekende werkresultaten, zelfs op oneffen grond
 5. Standaard onderhoudsvrije lagers

Voordelen van schoffelen

Naast mechanische onkruidbestrijding en de daarmee gepaard gaande besparing op bestrijdingsmiddelen en de mogelijkheid om resistente onkruiden succesvol te bestrijden, biedt schoffelen nog andere voordelen. Teelt in de bodem kan worden afgebroken door te schoffelen, wat de beluchting van de bodem en daarmee de wortelgroei bevordert. Door de bodem te openen wordt het wateropnamevermogen aanzienlijk verbeterd. Anderzijds doorbreekt de teelt de capillariteit en vermindert de verdamping van het bodemwater. De bewerkte grond warmt sneller op en bevordert zo de vroege ontwikkeling van een voorjaarsgewas.

Flexibiliteit, precisie en kostenbesparing

Tegenwoordig is een Schmotzer-schoffelmachine een echte alleskunner. Dankzij het modulaire ontwerp van kan elk werktuig zo worden geconfigureerd dat het aan de individuele eisen van de klant voldoet. Met extra’s als een camera en verlichting wordt het alleen maar nauwkeuriger werken. Duurzaamheid zit hem voor dit merk ook in de keuze voor kwaliteit, bijvoorbeeld de eersteklas glijlagers met een acht keer langere levensduur als normaal. We hoeven u niet te vertellen dat dit ook weer een positief effect heeft op de bedrijfskosten. Op het land is alles onder controle, bijvoorbeeld met de nauwkeurige diepte instellingen. Als u wilt kan de tracking ook zelfstandig door de Schmotzer worden gedaan.

Technische mogelijkheden in het kort

 • Vooruit snelheden tot 15 km/u
 • Rijbreedte van 15 tot 200 cm
 • Werkbreedtes tot 9 m voor een hoge oppervlakte-efficiëntie
 • Systemen voor frontmontage, middenmontage en achtermontage
 • De juiste oplossing voor elk rijgewas
 • Hydraulisch parallellogram uittillen
 • Veel variatiemogelijkheden met een breed scala aan schoffelgereedschappen
 • Schoffelen tussen de rijen met verstelbare schoffels
 • Altijd de gewenste schoffeldiepte met Vibro veren en scharen
 • Diverse volgsystemen met parallel schuifframe

Montagemogelijkheden

Dankzij betrouwbare besturingssystemen werken schoffelmachines steeds vaker vooral op de achterkant. Toch biedt Schmotzer ook nog altijd montagevarianten voor front en midden. Een combinatie van voor- achtermontage is eveneens mogelijk. Het werktuig kan dan zowel aan de achterzijde met camerabesturing als voor – voor speciale vereisten worden gemonteerd. De rijbreedte is niet cruciaal om te beslissen welke montagevariant moet worden gebruikt; de verwachte totale hectareopbrengst speelt een veel bepalendere rol. Lees meer over de drie montagevarianten in de Schmotzer brochure.

Toekomstige oplossingen voor gewasbescherming

Als we het hebben over gewasbeschermingsmaatregelen, dan zal er altijd een mix van mechanische en chemische gewasbescherming bestaan, afhankelijk van de toepassing en het gewas. We durven wel te stellen dat mechanische onkruidbestrijding steeds belangrijker wordt. Dit wordt gefaciliteerd door nauwkeurige camera- en besturingstechnologie, deze zorgen immers voor sterk verbeterde prestaties. Kenners weten dat ze met een merk als Schmotzer bovendien profiteren van de jarenlange expertise op het gebied van mechanische gewasbescherming. Ervaringsdeskundigen voorspellen ons een besparing van 40 tot 60% aan bestrijdingsmiddelen, een mooie opsteker als het gaat om ons gezamenlijke leefklimaat!

Primeur voor 2022

Sschmotzer zorgt met de Venterra 2K-serie voor een revolutie op de markt voor schoffeltechnologie. Bekijk de video voor een eerste indruk.

Meer informatie over deze Venterra en alle producten van Schmotzer vindt u op www.schmotzer-ht.de of kom eens langs bij een van de Broekens vestigingen bij u in de buurt.

 

Wij zijn dealer van