Stiens: 058 257 17 12

Gorredijk: 0513 46 38 25

Elahuizen: 0514 22 22 00

  • Een begrip sinds 1854
  • 3 vestigingen in Friesland
  • Meer dan 20 dealerschappen
  • Ruim aanbod occasions

Precisielandbouw met GPS

Past u al precisielandbouw toe?

Precisielandbouw wint steeds meer terrein. Waar de landbouw al veelvuldig gebruikmaken van GPS, zien we dat nu ook steeds vaker bij de veehouderij. Dit zorgt voor een digitale revolutie in de sector!

Wat is precisielandbouw eigenlijk?

Bij precisielandbouw verzamelt u data die uw beslissingen en acties kunnen ondersteunen. Deze data, zoals de pH-waarde in de grond, worden met sensoren gemeten. Het resultaat is een kaart van het perceel. Deze zorgt ervoor dat u een beter inzicht krijgt in uw technische resultaten, dat u nauwkeuriger kunt werken, dat u tijd bespaart en een hogere opbrengst realiseert. Precisielandbouw maakt het namelijk mogelijk dat gewassen en vee precies de behandeling krijgen die ze nodig hebben. In plaats van per perceel te kijken hoeveel kunstmest en bestrijdingsmiddelen er bijvoorbeeld nodig zijn, kan dit dankzij precisielandbouw per vierkante meter.

Precisielandbouw vraagt natuurlijk om een investering, maar het is een investering die zich zeker terugverdient. Niet alleen in de portemonnee, maar zeker ook op het gebied van duurzaamheid. U gebruikt namelijk niet meer bestrijdingsmiddelen of kunstmest dan nodig is en voorkomt over- of onderbemesting. Minder milieuvervuiling én minder kosten!

Precisielandbouw met behulp van GPS

Wanneer u GPS inzet voor precisielandbouw worden er met behulp van een drone satellietbeelden, bodemscans en plantmonsters gemaakt van het perceel en de gewassen, waardoor u heel gericht kunt bemesten, planten en zaaien. Daarmee kunt u heel wat kosten besparen voor kunstmest, brandstof, water, bestrijdingsmiddelen én tijd. De beelden interpreteren is het meest lastige. Want hoe zie je of en waar er extra behoefte is aan stikstof bijvoorbeeld, om een optimale groei te realiseren? Broekens helpt u daarbij!

Broekens Smart Solutions maakt precisielandbouw op een eenvoudige manier mogelijk. Bovendien legt u op deze manier de geschiedenis van uw percelen vast, wat u voor de toekomst ook weer informatie oplevert. Een win-winsituatie! Neem voor meer informatie over onze mogelijkheden vrijblijvend contact op met onze precisielandbouwspecialist Abe Jan Stegenga.

 

 

Wij zijn dealer van