Stiens: 058 257 17 12

Gorredijk: 0513 46 38 25

Elahuizen: 0514 22 22 00

 • Een begrip sinds 1854
 • 3 vestigingen in Friesland
 • Meer dan 20 dealerschappen
 • Ruim aanbod occasions

Droge voeten met FieldLeveling

Te natte grond, gewassen die niet geoogst kunnen worden, de opbrengst die u voor uw ogen ziet verdampen… het is een nachtmerrie voor de landbouwer, maar helaas zien we het door de weersextremen van de laatste jaren maar al te vaak gebeuren. FieldLeveling is hier de oplossing voor.

Wat is het probleem?

Wanneer de waterafvoer van uw percelen slecht is, herkent u het probleem waarschijnlijk wel: een grote kans dat de gewassen niet van het land komen of de kwaliteit van uw gewassen onder druk komt. Dat komt uw bedrijfsresultaat zeker niet ten goede! Zeker bij grote percelen is het waterbeheer een flinke uitdaging.

Daar komt bovenop dat de klimaatverandering ook niet meehelpt. Extreme regenval komt in Nederland vaker voor dan vroeger. En door de opwarming van de aarde zal het aantal extreme buien alleen maar toenemen. In een korte tijd kan er flink wat regen vallen, met als gevolg dat er water op uw perceel blijft staan omdat de afwatering niet op orde is of omdat het perceel niet vlak is, waardoor het water zich op bepaalde punten verzamelt. Het regenwater zoekt zijn weg naar de laagst gelegen plekken van het perceel. Deze te natte grond zorgt ervoor dat gewassen eerder rotten en dat de grond lastiger te bewerken is.

De oplossing!

Wilt u meer opbrengsten per hectare realiseren en de structuur van uw grond verbeteren? FieldLeveling is de oplossing. Het zorgt voor tot 50% meer rendement bij nieuw geëgaliseerde velden! Door het perceel te egaliseren, ontstaan er niet langer verzamelpunten van regenwater. Een gelijkmatige verdeling van de grond zorgt voor een goede waterafvoer. Goed waterbeheer is belangrijker dan ooit, want in tijden van veel regen moet er snel veel water afgevoerd worden. En water is kostbaar!

Wanneer u FieldLeveling overweegt, wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat de uitkomst een verbetering is. Daarom is een juiste hoogte meting van het perceel vooraf essentieel voor een optimale afwatering. FieldLevel zorgt voor 20-30% betere resultaten dan conventionele nivelleringstechnieken. FieldLevel is een RTK-GPS gestuurd systeem voor de aansturing van kilverbakken. Door optimaal gebruik te maken van een GPS-systeem heeft u de mogelijkheid een perfecte waterafvoer te creëren.

Nog meer voordelen:

 • Beheer teelaarde: u geeft aan wat er maximaal aan teelaarde gebruikt mag worden.
 • Het systeem werkt 24 uur per dag, dus u kunt in het donker ook werken. Vooral in de herfst, wanneer de dagen korter worden, kunt u de percelen snel klaarleggen voor de winter.
 • RTK-GPS kan niet alleen worden gebruikt voor rechtrijden, maar ook voor een nauwkeurige hoogtebepaling.
 • Aandachtspunten voor diepploegen worden geregistreerd.
 • Grotere reikwijdte dan een laser en u hoeft niet uit te stappen om de laser te verplaatsen. Al het rekenwerk vindt in de cabine plaats.

Hoe gaat FieldLeveling in zijn werk?

Stap 1: U brengt tijdens werkzaamheden de hoogtes van uw perceel digitaal in kaart en maakt hiervan automatisch een topografische hoogtekaart.
Stap 2: Samen met de specialist van Broekens B.V. maakt u met behulp van Optisurface een design waarin de ideale waterstroom en helling wordt samengesteld. Optisurface design berekent het optimale perceelsmodel voor u, met een hierdoor minimale verplaatsing van grond. Er wordt gewerkt met een gesloten grondbalans: zonder de aan- of afvoer van grond.
Stap 3: De ‘taak’ kaart wordt ingeladen en het nulpunt voor het kilverbord wordt afgesteld. Hierna kunt u direct beginnen. U gaat werken in een 3D-profiel. De nivellering van het perceel gaat automatisch en nauwkeurig, wat u als chauffeur veel gemak geeft. De kleuren op de hoogtekaart bepalen de volgorde van werkzaamheden en de kilverbak wordt automatisch op niveau gehouden.

Om u te overtuigen van het werken met FieldLeveling hebben wij een nieuwe AP kilverbak uitgerust met een Trimble FieldLeveling systeem. De AP kilverbak wordt geroemd om zijn:

 • Dubbele radi in het blad
 • 15 mm dikke blad
 • Grond welke gemakkelijk rolt
 • Robuuste verzwaarde deuren met Hardox messen
 • Hoog eigen gewicht (2350 kg), dus stabiel en wil de grond in
 • Uitgerust met taludverstelling, dan standaard pendelende wielstellen met de wielen in verstek
 • Taludverstelling enkel (of dubbel) via aparte cilinder(s)
 • RDW gekeurd en afgeleverd met kenteken.

Verder draaien er inmiddels een aantal tevreden gebruikers met het FieldLeveling systeem ook op AP kilverbakken. Door het optimaliserende programma verdient het zich snel terug er worden grote besparingen bereikt tot wel €500,- per hectare, doordat er minder grond verzet hoeft te worden!

Verhoog de efficiëntie en productiviteit door goed watermanagement. Minimaliseer de kosten voor water, controleer overvloedig water en distribueer het water efficiënt dankzij FieldLeveling. Vraag onze vertegenwoordigers naar meer informatie en wij laten u graag kennismaken met deze technieken via een demo.

 

 

Wij zijn dealer van