Stiens: 058 257 17 12

Gorredijk: 0513 46 38 25

Surhuisterveen: 0512 74 80 10

Elahuizen: 0514 22 22 00

  • Een begrip sinds 1854
  • 4 vestigingen in Friesland
  • Meer dan 20 dealerschappen
  • Ruim aanbod occasions

Squall injectie op Amazone veldspuit

Een sterk opkomende techniek is het injecteren van Squall. Squall wordt al vele jaren gebruikt in de land en tuinbouw als hechter/uitvloeier, inmiddels is gebleken dat Squall ook de hoeveelheid drift weet te verlagen, vandaar dat het tegenwoordig in de DRT lijst is opgenomen. Middels Squall injectie weten we met een traditionele veldspuit (spuitdoppen op 50cm) een driftreductie van 95% te realiseren. Naast een stijging van 90% naar 95% driftreductie is de bladbedekking ook aanzienlijk verbeterd. In onze ogen is Squall injectie dan ook een mooie aanvulling van de DRT lijst.

Het gebruik van GBM is van enorm belang voor een gezonde teelt. Het afgelopen seizoen is dit ook weer gebleken met de hoge schimmeldruk: Phytoftora, Cercospora en valse Meeldauw is door veel akkerbouwers in het gewas gevonden. De laatste jaren wordt het steeds lastiger om de ziektes te bestrijden. Er zijn steeds minder middelen toegestaan en ook het aantal toepassingen en de doseringen moeten omlaag. Daarnaast worden de eisen voor driftreductie steeds strenger. Door deze strengere eisen wordt er veel gekozen voor 90% driftreducerende doppen. Het nadeel van deze doppen is dat ze vrij grof zijn, waardoor er wordt ingeleverd op bedekking op het gewas. Er komt dus minder middel op de juiste plaats terecht (zie grafiek hieronder). De hulpstof Squall biedt hier een oplossing voor. De hechtende werking van Squall zorgt ervoor dat ook de grovere druppels blijven plakken aan het gewas in plaats van afkaatsen naar de grond. De injectie van Squall lost dit probleem op: doppen uit een hoge driftreductie-categorie geven een grof spuitbeeld; grote druppels die makkelijk van het blad springen en rollen leiden tot een slechte bedekking en dito werking. Hierdoor worden de middelen veel minder effectief, speciaal als het gaat om middelen die een contactwerking hebben. Squall, de vloeibare hulpstof Squall die verkrijgbaar is in 10 liter cans en voordelige 1000 liter IBC’s bij iedere GWB leverancier,  vormt hier de uitkomst; het vermindert niet alleen de allerkleinste driftgevoelige druppels, maar zorgt ook dat de druppels beter aan het blad hechten en vervolgens uitvloeien. De bedekking neemt hierdoor spectaculair toe. Hieronder is te zien hoe de bedekking met Squall zich verhoudt tot de bedekking met anti-drift doppen per driftreductie klasse:

Wanneer Squall met een Sidekick Pro, het injectiesysteem van Raven Precision, wordt toegevoegd, zorgt dit voor een extra stap in driftreductie tot 95%. Dit houdt in dat u met een 90% dop en Squall injectie middelen van 95% driftreductie kunt spuiten. Maar nog beter: u kunt met een 75% dop (bv. de Airmix 110-04) met Squall injectie alle 90% driftreducerende middelen spuiten. Een win-win situatie, een fijnere spuitdop met een hechtende werking op het gewas. Hierdoor komt er meer middel op uw gewas en kunt u weer effectiever spuiten.

Squall injectie geeft een complete oplossing voor een betere gewasbescherming:

Ten slotte heeft menig van u misschien al gezien of gehoord dat ook AMAZONE af fabriek gaat komen met een middeleninjectie systeem. Dit systeem genaamd DirectInject is uitermate geschikt voor het injecteren van additieven zoals Squall. Nadere info over DirectInject volgt nog, via onderstaande Duitse link kunt u alvast het een en ander raadplegen.

https://amazone.net/de/agritechnica/unsere-agritechnica-neuheiten-2022/neuheiten-details/direkteinspeisung-directinject-975164

Mochten u een vraag hebben over bovenstaande, of over andere zaken, dan horen wij dat uiteraard graag!

Wij zijn dealer van