Stiens: 058 257 17 12

Gorredijk: 0513 46 38 25

Surhuisterveen: 0512 74 80 10

Elahuizen: 0514 22 22 00

  • Een begrip sinds 1854
  • 4 vestigingen in Friesland
  • Meer dan 20 dealerschappen
  • Ruim aanbod occasions

Optisch sorteren

Eén van de nieuwste innovaties op het gebied van aardappelen sorteren is optisch sorteren. Een technische ontwikkeling die een enorm verschil kan maken! Optisch sorteren maakt het namelijk mogelijk om aardappelen tot op de millimeter te scheiden. Deze extreme nauwkeurigheid zorgt ervoor dat er meer aardappelen perfect in de pootgoedmaat zijn. Waar u met een conventionele sorteerder met sorteerzeven altijd nog pootgoed uit een partij overmaat haalt, is dat bij optisch sorteren verleden tijd. Het vierkantmaatje is niet langer nodig!

 

Optisch sorteren met de Optica CS van Schouten

De Optica CS is dé sorteerder waarmee optisch sorteren mogelijk is. Er zijn alternatieven maar die komen qua capaciteit en vooral ervaring niet in de buurt van de Optica CS. De Optica CS met twaalf sporen kan bijvoorbeeld ruim veertien ton per uur halen! Deze optische oplossing heeft vele voordelen, we pikken de belangrijkste er voor u uit.

 

Wat klanten zeggen:

“De Optica doet meer dan jullie zeggen. Wij zitten ruim boven de 1,1 ton per spoor!”

“We doen veel meer met minder mensen.”

“De keurmeester pakt zijn vierkantmaatje er niet eens meer bij”

“Binnen een halfuur kan er een hele kist met kluiten uit gesorteerd worden”

“Er heerst veel meer rust in het bedrijf, daar kan je geen prijskaartje aan hangen maar werkt bijzonder prettig”

 

Bedieningsscherm voor meer inzicht

De Optica CS geeft meer inzicht in uw productie. U ziet alle informatie over de maatsortering na het sorteerproces direct op het bedieningsscherm, zowel van uw huidige als de vorige productie. Dankzij de verzamelde data krijgt u ook meer inzicht in de verwachte opbrengst. De sorteermachine heeft een computergestuurd meetsysteem en een zogenaamde proefrooiingsfunctie, waardoor u direct weet of het al tijd is om te rooien of dat het beter is om nog even te wachten. Alle data kunt u bovendien ook op een smartphone, tablet of pc bekijken.

Hoge en nauwkeurige sorteercapaciteit

De Optica CS heeft een ongeëvenaarde maatnauwkeurigheid! Dat maakt het verwerkingsproces en de maatsortering van aardappelen nauwkeuriger en efficiënter dan ooit. Aardappelen naar uitgangen toewijzen is eenvoudig en er zijn verschillende templates voor onder andere herhalingen van partijen. Nog een pluspunt; zware kluiten en stenen verwijdert het uitstootmechanisme mechanisch van de band. Alles gaat razendsnel, maar toch voorzichtig.

U kunt meer doen met minder mensen. Zo weten we van een klant die van 80 ton netto in de zak per dag naar 100 ton netto gegaan zijn met uitschieters naar maar liefst 120 ton. Kortom, efficiënte techniek met een hoge capaciteit! Bij 80 hectare pootgoed is de terugverdientijd ongeveer 6 jaar, zo weten we van een tevreden gebruiker.

Hogere opbrengst en minder kosten

De Optica CS verhoogt dus de opbrengst doordat er meer aardappelen in de duurdere pootgoedmaat gesorteerd worden. Bovendien zorgen de luchtstromen ervoor dat er minder aardappelen beschadigen. Ze leggen een korte weg af met minimale vallen. De camera’s halen misvormde aardappelen er sneller uit. Daardoor bespaart u op de kosten in de leeskamer. U zult al na één seizoen het verschil merken, de techniek verdient zichzelf zoals gezegd terug! Geïnteresseerd wat deze investering u oplevert? Neem vrijblijvend contact op voor rekenvoorbeeld op maat.

Stofreductie

U heeft minder last van ronddwarrelend stof dankzij de geïntegreerde stofafzuiging. De stofzuiginstallatie reduceert de stofproductie, wat beter is voor de gezondheid en het werkplezier.

Hoe werkt de Optica CS?

Zo werkt optisch sorteren met de Optica CS:
1. De aardappelen worden verenkeld, zodat ze los van elkaar liggen.
2. Het loof wordt tussen de aardappelen weggeblazen met behulp van een luchtstroom.
3. De aardappelen krijgen een scan die ze beoordeelt op grootte, vorm en kluit.
4. De aardappelen worden naar de juiste maat geblazen met behulp van een luchtstroom.

Uit welke onderdelen bestaat de Optica?
• 6, 8, 12 of 16 sporen
• Meerdere uitgangen, waaronder diverse aardappelmaten, kluiten en misvormingen
• Buffer- en doseerstation
• Verlijn- en verenkelsysteem
• Stofafzuigsysteem met filterinstallatie, voorzien van doekafscherming over de machine heen
• 1 jaar volledige garantie met gratis updates

Meer informatie

We begrijpen dat het aanschaffen van de Optica CS een flinke investering is en dat u die beslissing niet lichtzinnig neemt. Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijke opstellingen en delen met plezier de ervaringen van anderen. Als vanzelfsprekend voeren wij de installatie en optimalisatie na aankoop voor u uit. En heeft u later nog vragen of loopt u tegen opstartproblemen aan? Ook dan staan wij voor u klaar!

 

 

 

Wij zijn dealer van