Stiens: 058 257 17 12

Gorredijk: 0513 46 38 25

Surhuisterveen: 0512 74 80 10

Elahuizen: 0514 22 22 00

  • Een begrip sinds 1854
  • 4 vestigingen in Friesland
  • Meer dan 20 dealerschappen
  • Ruim aanbod occasions

Agricola Uienzaaimachine

Mts. Schuiling uit Minnertsga

Professionele akkerbouwers en loonwerkers die geen concessies meer doen aan de kwaliteit van het zaaiwerk kiezen voor Agricola; goed zaaiwerk is een belangrijke voorwaarde voor een goede kwaliteit van het eindproduct. Agricola ontwikkelt en bouwt groentezaaiers zonder compromis. Het is dan ook logisch dat Agricola de meest gewilde groentezaaier is onder loonwerkers en groentetelers. De Agricola zaaimachines worden geleverd in 4- tot 36-rijige uitvoeringen en kunnen desgewenst volgens specificaties van de klant gebouwd worden. Enkele specifieke kenmerken van de Agricola machines zijn:

  • Alle machines zijn voorzien van een vacuümsysteem voor het precisie zaaien en een perslucht systeem om de zaaischijven schoon te houden. Het vacuüm is regelbaar door het verstellen van de schoepopening, dus zonder het toerental van de ventilator aan te passen. Het vacuüm kan eventueel ook gebruikt worden om de zaadbakken leeg te zuigen.
  • Alle machines zijn uitgevoerd met een 5 of 9 traps versnellingsbak, waarmee altijd de juiste afleg afstand ingesteld kan worden. Men behoeft hiervoor geen ketting te verleggen. De elementen zijn uitgevoerd met tandwielaandrijving i.p.v. ketting aandrijving wat een veel duurzamere constructie is.
  • De belangrijke instellingen zoals de hoogte en de positie van de afstrijkers worden duidelijk weergegeven op de machine.
  • De machines kunnen met verschillende aandrukrollen worden uitgerust, zowel van rubber als van RVS, of een open rol. Tevens kan elk element worden uitgerust met een tussendrukrol voor het nog beter aandrukken van de grond. Ook bij tussendrukrollen zijn verschillende uitvoeringen mogelijk.
  • Ook kunnen verschillende uitvoeringen zaaikouters worden toegepast, zoals het standaard enkele kouter, het dubbele kouter of eventueel een bandzaaikouter, wat over een breedte van 3 – 7 cm zaait.

Deze machine van Mts. Schuiling is uitgevoerd met een parallel opklapbaar frame, wat zeer robuust gebouwd is en tevens zorgt dat de elementen in opgeklapte stand altijd helemaal parallel omhoog staan.

Verder heeft Broekens de machine uitgevoerd met een side-shift besturing zodat de aansluitrijen van de verschillende werkgangen goed aansluiten, deze dubbele besturing kan ook gebruikt worden voor meer machines op het bedrijf zoals een bietenzaaier en pootmachine.

In beeld

Technische details

Fabrikant/Producent

Agricola

Type machine

Uienzaaimachine

Rijen-aantal

15

Frame

Hydraulisch opklapbaar

Wij zijn dealer van